Egen bearbetning – Workshop

Kurslängd: Tre heldagar
Avgift: 6 900 kronor

 

Workshop i Sorgbearbetning
En kurs för dig som drabbats av olika sorger, förluster och förändringar. Utbildningen ger dig tillgång till en konkret metod för att långsiktigt och bestående bearbeta din sorg och smärta – oavsett vad som orsakat den.

 

Världens enda evidensbaserade metod
Programmet för Sorgbearbetning är världens enda evidensbaserade metod för bearbetning av sorg och bygger på mer än 40 års beprövade erfarenheter kring vad som hjälper människor i sorg, kris och förändringsprocesser. Metoden utvecklades av John James och Russell Friedman, grundare av The Grief Recovery Institute. Metoden är väl etablerad med fler än en miljon hjälpta människor världen över och uppvisar enastående resultat.

 

Läker tiden alla sår?
Att känna sorg när vi är med om en förlust är normalt och naturligt. Däremot saknar de flesta av oss kunskap om sorg och sorgbearbetning. Sörjande får ofta höra välmenande kommentarer som ”Det blir snart bättre”, ”Var stark för barnens skull” och ”Livet går vidare”. En vanlig missuppfattning är att sorg är en automatisk process som sker i stadier eller faser, vilket med tiden ger läkning. Tid behövs för läkning, men det är vad vi fyller tiden med som avgör om man får läkning eller inte. Bristande kunskap om sorgbearbetning är den enskilt största orsaken till att sorgen förblir obearbetad. Kursen ger dig kunskap och verktyg om hur du på ett bestående sätt kan bearbeta och förlösa din sorg.
 

Kursbeskrivning
Kursen stäcker sig över tre dagar då du genomför en sorgbearbetning enligt Programmet för Sorgbearbetning. Bearbetningen innebär att du tar reda på vilka förluster som har påverkat ditt liv, samt genomför de handlingar som behövs för att bearbeta och förlösa sorgen kring det som är ofullständigt. Att bearbeta sorgen över en förlust gör det möjligt för oss att släppa taget och gå vidare med ny energi och glädje. 

 

Den egna bearbetningen varvas med föreläsningar kring sorg och sorgbearbetning, så att du får kunskap och en djupare förståelse för vad oförlöst sorg beror på och vad det är i metoden som fungerar. Kursen ger dig även verktyg för att bearbeta ytterligare förluster och framtida förändringar. Efter kursen har du möjlighet att göra ytterligare sorgbearbetning på våra kostnadsfria återträffar som hålls en gång per månad.
 

Kursens huvudmoment

1. Kunskap om sorg och sorgbearbetning (föreläsningar). Medvetandegöra vilken felaktig information kring sorg som vi socialiseras med. Kunskap om hur vi kan bearbeta och förlösa sorg långsiktigt och bestående.

2. Egen sorgbearbetning (övningar enskilt och i liten grupp). Bearbetning av en egen relation med hjälp av Programmet för Sorgbearbetning. Vi lär oss metoden genom att praktiskt tillämpa den.

3. Återträffar (fortsatt egen sorgbearbetning). Tillfälle till ytterligare bearbetningar i en trygg miljö med tillgång till professionell handledning.

 

Praktisk kursinformation
Kurslängd: Tre heldagar 09:00-17:00. På kvällarna behöver du avsätta en timme för hemuppgifter.
Datum: Se längst ner på sidan.
Ort: StockholmMalmö och Göteborg.
KursledareAnders MagnussonSusanne Nilsson, Nils Rygaard eller Anders Jansson.

 

I kursen ingår:

  • Verktyg för egen sorgbearbetning
  • Kunskap om sorg och sorgbearbetning
  • Boken Sorgbearbetning (skickas efter kursanmälan, bör läsas innan kursstart). 
  • Kursmaterial och föreläsningsanteckningar
  • Återträffar för ytterligare egen sorgbearbetning

 

Avgift: Kostnaden för privatpersoner är 6 900 kr. För företagsfakturering tillkommer moms. Det går att dela upp betalningen på upp till 10 månader mot en avgift om 100 kr per delbetalning. Läs mer under Priser och finansiering.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs, men boken Sorgbearbetning bör läsas innan kursstart. Genom att läsa och reflektera kring dina föreställningar om sorg förbereder du dig mentalt inför kursen. Klicka här för att provläsa kursbokens två första kapitel. Boken finns även att få som nedladdningsbar ljudbok.

Undervisningsformer: Föreläsningar varvas med enskilt arbete, diskussioner och gruppövningar. På kvällstid behöver kursdeltagaren avsätta cirka en timme för hemuppgifter.

Övrigt: Närvaro är obligatorisk under hela kursen, både för deltagarnas egna skull och för tryggheten i gruppen. Det kan även vara bra att inte boka in andra aktiviteter under kurskvällarna, samt att avsätta tid för vila och reflektion dagen efter kursen.

Efter kurs: För att stödja dig i din fortsatta sorgbearbetning erbjuds kostnadsfria återträffar. Vill du efter kursen fördjupa dig ytterligare i metoden erbjuder även en fördjupningskurs.

Kost och logi: Förmiddags- och eftermiddagsfika ingår. Vi serverar ostsmörgås på förmiddagen och fruktsmoothie utan mejeriprodukter på eftermiddagen. Kaffe/te och frukt serveras genomgående under dagen. För lunch finns flera bra restauranger nära kurslokalen. Det finns även möjlighet att värma egen mat. Om du kommer från annan ort så klicka här för våra boendeförslag.

Speciellt för kurs i Falkenberg: För Falkenbergskursen tillkommer obligatoriska 450 kr för KRAV-märkt fika och lunch. Det finns även möjlighet till boende på den fantastiska KRAV-märkta kursgården Sörby. Priset för 2-3 nätter i eget rum är 1 800 kr, alt. 1 200 kr för delat dubbelrum (plus moms för företag). I boendekostnaden ingår även frukost och middag. För boende på Sörby kontakta Liselotte Abel (073-708 00 29, info@sorbynaturhalsogard.se). Falkenberg

 


Kursdatum

Kurser hösten 2021
8 november - 10 november (v. 45)   –   Göteborg (Mötesplats Göteborg)
Fulltecknad. Anmälan gäller reservlista.
Blir ingen plats ledig vill jag istället gå följande datum:

16 november - 18 november (v. 46)   –   Stockholm (Tegnérgatan 24)
11 anmälda kursdeltagare. 5 platser kvar.

22 november - 24 november (v. 47)   –   Malmö (Kockum Fritid)
9 anmälda kursdeltagare. 7 platser kvar.


Kurser våren 2022
19 januari - 21 januari (v. 3)   –   Stockholm (Tegnérgatan 24)
3 anmälda kursdeltagare. 13 platser kvar.

31 januari - 2 februari (v. 5)   –   Göteborg (Mötesplats Göteborg)
5 anmälda kursdeltagare. 11 platser kvar.

29 mars - 31 mars (v. 13)   –   Stockholm (Tegnérgatan 24)
0 anmälda kursdeltagare. 16 platser kvar.

9 maj - 11 maj (v. 19)   –   Göteborg (Mötesplats Göteborg)
0 anmälda kursdeltagare. 16 platser kvar.

16 maj - 18 maj (v. 20)   –   Malmö (Kockum Fritid)
0 anmälda kursdeltagare. 16 platser kvar.

14 juni - 16 juni (v. 24)   –   Stockholm (Tegnérgatan 24)
0 anmälda kursdeltagare. 16 platser kvar.

Anmälan >>

Ladda ner kursbeskrivning som PDF >>