Hoppa till innehåll

Vår verksamhet

Hem » Vår verksamhet

Vår verksamhet

Svenska Institutet för Sorgbearbetning är ett utbildningsföretag vars verksamhetsidé är att ge människor tillgång till en metod för känslomässig läkning efter dödsfall, separationer och andra förluster.

Vi hjälper människor i sorg och utbildar andra som möter sörjande. Vi anordnar dessutom uppdragsutbildningar åt företag, kommuner och skolor. Årligen går omkring 500 personer våra kurser.

Bland de som går vår certifieringskurs för att hjälpa andra finns psykologer, terapeuter, coacher, kuratorer, sjukvårdspersonal, diakoner, ledare och chefer på olika nivåer – men även privatpersoner som utifrån egna erfarenheter av sorg vill hjälpa andra.

Vi grundades år 2001 med målsättningen att hjälpa så många sörjande som möjligt med sorgbearbetning. För att uppnå vårt mål sprider vi kunskap om sorgbearbetning genom olika kurser och utbildningar för sörjande och fackmän, samt genom bokutgivning och föredrag.

I enlighet med vårt syfte har vi ingen anknytning till någon religion, politisk organisation, institution eller till annan rörelse av något slag.