Hoppa till innehåll

Presentation av Anders Magnusson

Jag kom i kontakt med metoden för sorgbearbetning efter min mammas död år 2001. Jag hade då varit nykter ett antal år efter att tidigare ha suttit fast i både missbruk och kriminalitet. Hjälpen hade fram till dess bestått av olika självhjälpsgrupper, terapiformer, yoga, meditation och kurser i personlig utveckling. Detta hade gett mig ett väl fungerande liv, samt en stor förståelse för hur jag påverkats av mina tidigare upplevelser. Jag satt dock fortfarande fast i sorgen kring min barndom och mina brokiga år.

När mamma dog tog den känslomässiga smärtan över helt. Verktygen som jag tidigare använt mig av hade troligen räddat mitt liv, men mot sorgen var de inte till hjälp. Jag blev rekommenderad att läsa boken The Grief Recovery Handbook. Först var jag skeptisk, men efter att ha gjort övningarna märkte jag hur smärtan försvann. Samtidigt fylldes jag med ny energi och glädje.

Efter att själv ha fått känslomässig läkning ville jag erbjuda andra motsvarande hjälp. Jag fullföljde mina studier vid Handelshögskolan i Stockholm och vidareutbildade mig samtidigt till handledare i metoden vid The Grief Recovery Institute i USA. Efter utbildningen översatte jag deras bok Sorgbearbetning och grundade Svenska Institutet för Sorgbearbetning.

Idag är jag en av nio i världen som får certifiera andra i metoden Programmet för Sorgbearbetning. Jag utbildar psykologer, kuratorer, diakoner och andra som möter sörjande. Dessutom föreläser jag på högskolenivå och arbetar blanda annat med rehabilitering av långtidssjukskrivna, samt med utbildning av kris- och beredskapsgrupper. Jag fortsätter även att hjälpa sörjande direkt. Att få uppleva hur mina erfarenheter hjälper andra är oerhört givande och ett fantastiskt privilegium.

/Anders Magnusson

Skicka meddelande

Ditt meddelande skickas, vänligen vänta...


* Obligatoriska fält
  Avatar photo

Kontaktuppgifter

Anders Magnusson
Tegnérgatan 24
11359 STOCKHOLM


0704546730
anders.magnusson@sorg.se